بازار لوله، اتصالات و شیرآلات ایران
بازار لوله، اتصالات و شیرآلات ایران

کاربرد لوله پلی اتیلن در نیروگاه‌ها

لوله پلی اتیلن در نیروگاه برق , نیروگاه هسته‌ای , نیروگاه بادی و نیروگاه خورشیدی

قبل از اینکه به مسأله کاربری لوله های پلی اتیلن در نیروگاه های برق بپردازیم، مروری اجمالی داریم بر انواع نیروگاه ها. به طور کلی “نیروگاه برق” مکانی است که در آنجا انرژی الکتریسته به روش های مختلفی تولید می شود.

نیروگاه های برق در سراسر جهان از روش های مختلفی برای تولید برق استفاده می کنند و بر همین مبنا نیز طبقه بندی می شوند. از مهمترین نیروگاه های برقی فعال در جهان و همچنین در کشورمان، میتوان به نیروگاه های گازی، نیروگاه بخاری، نیروگاه های برق آبی، نیروگاه سیکل ترکیبی و نیروگاه هسته ای، نیروگاه خورشیدی، نیروگاه بادی، نیروگاه زمین گرمایی و نیروگاه آبی جذر و مدی اشاره کرد. شکی در آن نیست که هرکدام از انواع نیروگاه ها بسته به نوع فعالیت و طرز کارشان، معایب و مزایایی دارند؛ که البته تفصیل مطلب از موضوع بحث خارج است.

مساله مهم در رابطه با نیروگاه های برق این است که این تأسیسات در هر نقطه از جهان که مشغول به کار باشند، نیاز به سیستم لوله کشی یا به اصطلاح، پایپینگ (piping ) دارند. در برخی از مناطق نیروگاه فقط نصب و استفاده از لوله های فولادی مجاز است؛ اما در برخی مناطق فقط و فقط باید از لوله های پلاستیکی از نوع پلی اتیلن استفاده شود.

هر نیروگاه دارای سیستم های ورودی و خروجی مواد، خروجی مواد زائد، سیستم انتقال آب صنعتی، سیستم انتقال آب آشامیدنی، سیستم های انتقال حرارت، سیستم انتقال مواد شیمیایی و سیستم های خنک کننده است. برای تقریباً 80 درصد از این سیستم ها از لوله های پلی اتیلن استفاده می شود. در ادامه مطلب به کاربرد های این لوله ها می پردازیم.

به دلیل اینکه لوله های فولادی به شدت در معرض انواع خوردگی قرار دارند، استفاده از لوله های پلی اتیلن بسیار مورد توجه است. با توجه به اینکه سیستم های خنک کننده در نیروگاه برق، قلب حیاتی آن است، در تمام سیستم های خنک کننده آب و خنک کننده رادیاتورها و حمل آب گرم و سرد از لوله های پلی اتیلن استفاده می شود. پلی اتیلن ها مقاومت سایشی بسیار بالایی دارند و خوردگی برای آن ها اتفاق نمی افتد. در واقع با لوله های پلی اتیلن می توان هر نوع سیالی را در نیروگاه از مکانی به مکان دیگر انتقال داد. لوله های نوع HDPE فشارهای تا حدود psi 300 و دمای تا 140 درجه فارنهایت را تحمل میکند.

 

 

لوله پلی اتیلن با چگالی بالا (HDPE) یک انتخاب ایده‌آل برای نیروگاه‌های برق و نیروگاه‌های هسته‌ای به شمار می‌آید. پلی اتیلن دارای مقاومت سایشی بسیار بالایی است. در حقیقت آزمایشهای آزمایشگاهی اثبات کرده‌اند که لوله پلی اتیلن با چگالی بالا ( HDPE ) می‌توانند از 3 تا 5 برابر بیشتر لوله‌های فولادی عادی و یا با کیفیت بالا بیشتر دوام بیاورند. در 21 جولای سال 2009 موسسه انرژی هسته ای آمریکا استفاده از لوله‌های پلی اتیلن HDPE را در نیروگاه‌ها به رسمیت شناخت, این حرکت به سمت لوله های پلی اتیلن تکجداره با دانسیته بالا را باید به عنوان نشانه‌ای برای سایر حوزه‌ها برای پیوستن به این حرکت دانست..

نیروگاه‌های حرارتی به طور معمول از صنایع و بخش‌های متعددی تشکیل شده‌اند. اختلال یا قطعی در تولید الکتریسیته و تعمیرات و نگهداری پی در پی آنها، از عمده مشکلات این نیروگاه‌ها ست. از این رو امور تعمیر و نگهداری در این نیروگاه‌ها از جمله علل هزینه‌های گزاف در آنها قلمداد می‌شوند. لوله‌های پلی‌اتیلن شرکت باران پلیمر کیا، به منظور انتقال آب داغ و سرد در برج خنک کننده نیروگاه‌های برق حرارتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.
نیاز حیاتی نیروگاه‌های حرارتی، دسترسی به ذخایر آبی جهت برطرف کردن نیازشان به بخار و آب‌های خنک کننده می‌باشد. ولی دسترسی به ذخایر آبی به تنهائی کافی نیست ضمنا کیفیت مایعات داخل لوله نیز نباید از بین برود. برای مثال خوردگی دشمن درجه یک این نیروگاه‌ها است. مشکلاتی چون تغییرات فشار، افت خلاء ،افت‌هایی در خطوط لوله، شکاف یا ترک و تعمیر و نگهداری از رویدادهای روزمره در نیروگاه‌های برق حرارتی به شمار می‌آیند. لوله‌های PE 100 برای حل این دسته مشکلات ایده‌آل هستند زیرا در مقایسه با دیگر لوله‌ها دارای ویژگی‌های برتری می‌باشند. لوله‌های پلی‌اتیلن100 PE به ویژه برای اطفاء حریق، خنک کنندگی و آب بهداشتی نیروگاه‌های برق حرارتی بهترین هستند. این لوله‌ها هنگامیکه به منظور سرد کردن به کار می‌روند دارای برتری‌های افزوده دیگری نیز می‌باشند زیرا اجازه نمی‌دهند میکروارگانیسم ها در دیواره داخلی لوله تجمع کنند .
در اینجا به مزیت‌های جانبی چون نصب و حمل و نقل ساده نیز می‌توان اشاره کرد .از دیگر برتری‌های لوله‌های پلی اتیلنی با کاربرد خنک کنندگی این است که قطر داخلی این لوله‌ها برای سال‌های متمادی ثابت می‌ماند که این امر در واقع گذر میزان جریان ثابتی را در درون لوله تضمین می‌کند.
لوله‌های پلی اتیلنی مذکور همچنین نیاز به شستشوی مکرر ندارند از این رو دارای حداقل هزینه نگهداری می‌باشند. لوله‌های پلی‌اتیلن همچنین تحت تاثیر شکل سطوح گوناگون زمین و حرکات زمین قرار نمی‌گیرند.

کاربردهای لوله های پلی اتیلن در صنایع نیروگاهی به صورت زیر فهرست شده اند:

1-سیستم انتقال حرارت
2-سیستم انتقال آب سرد و گرم
3-مسیر حرکت آب در سیستم های خنک کننده
4-مسیر عبور آب آشامیدنی در سراسر نیروگاه
5-سیستم انتقال سوخت به رآکتورها
6-مسیر عبور خروجی فاضلاب صنعتی
7-سیستم تصفیه آب و فاضلاب
8-مسیر عبور و انتقال کابل های برق
9-کاربرد در سیستم هایی که در معرض خوردگی با مواد شیمیایی، بخار داغ یا خوردگی بیولوژیکی قرار دارند
10-کاربرد در نصب خطوط ایمنی و اطفای حریق (آتش نشانی) در سراسر نیروگاه

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید